WP Destek Hattı

Blog kategorileri

En son yorumlar

Çalışma Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çalışma Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çalışma Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çalışma koltuğu, sandalye ya da oturma grubundaki diğer ürünler içerisinde işlevsel olarak kullanılması mümkün ürünlerin başında gelir. Öğrenciler, iş yerleri, okullar, hastaneler ile özel kurumlar ya da kamu kurum ve kuruluşları ortopedik çalışma koltuğu kullanmaya başladı. Çalışma koltuğu kullanımı konusunda yapılan pazar araştırmalarının % 90’ından fazlası gösterdi ki oturduğunuz ürün, omurga sağlığınızı son derece etkiliyor. 

Oturma elemanı olarak çalışma koltuğu ve oyuncu koltuğu tercih ediliyor. Ancak oyuncu koltuğu modelleri ve tasarımları bazen ofis ortamına pek de uygun düşmeyebiliyor. O yüzden de iş yerlerinde başarıyı artırmak ve çalışanların sağlığını korumak için daha çok çalışma koltuğu tercih ediliyor. Çalışma koltuğu almadan önce çalışma koltuğu tavsiye ile ürün almayın. Çalışma koltuğu müşteri yorumları araştırması yaparak ürün almaya özen gösterin. Çünkü bazen çalışma koltuğu fiyatları ile çalışma koltuğu kalitesi arasında uçurum olabiliyor. Çalışma koltuğu seçerken nelere dikkat edilmeli konusuna önem verdiğinizde aradığınız ortopedik çalışma koltuğunu da bulmuş olursunuz.

Çalışma koltuğu seçerken nelere dikkat edilmelidir?

  1. Çalışma koltuğu seçerken önceliğiniz mutlaka konfor olmalıdır. Konforlu çalışma koltuğu, çalışma sandalyesi ve yönetici koltuğundan daha ortopedik olabilir. Bu da gün içerisinde 8 saat ya da daha fazla çalışan kişilerin iş bitiminde vücut ağrısı çekmemesini sağlar. Ortopedik çalışma koltuğu seçmediğiniz sürece eve geldiğinizde yorgunluğunuzu dinlenerek bile atamazsınız. Bel, boyun, dirsek, kol, bacak ve kalça ağrıları içinde uyumakta zorlanabilirsiniz. O yüzden çalışma koltuğu seçerken konfora önem vermelisiniz.

  2. Bazen çalışanlar hiç kalkmadan 4 ya da 5 saat çalışma koltuğunda oturmak durumunda kalır. İşlerin yetişmesi, iş bitirme stresi derken saatler uzayıp gider. Terletmeyen çalışma koltuğu aldığınızda özellikle yaz aylarında oturduğunuz yerin önemi olmaz. Çünkü terletmez kumaş çalışma koltuğunda uzun süre otursanız da kalktığınızda ıslaklık ya da rahatsızlık hissetmezsiniz. Giydiğiniz kıyafetlerin polyester ya da naylon olması çok da önemli olmaz. Zaten ortopedik çalışma koltuğu nefes alan kumaştan üretilmiştir.

  3. Çalışma koltuğu almadan önce kol ve dirsek yükseklik ayarı yapılabilen ürünleri tercih edin. İş yerlerinde sürekli olarak aynı kişiler çalışmaz. Bir döngü içerisinde işe giriş ve işten çıkış olur. Her çalışan için çalışma koltuğu alınamayacağına göre ayarlanabilen çalışma koltuğu tercih edin. Böylece her boydan kişi konforlu çalışma sandalyesi ya da çalışma koltuğuna rahatça oturabilir. 

  4. Çalışma koltuğu ergonomik olmalıdır. Bedeninizi kavrayan ve oturduğunuzda sizi saran çalışma sandalyesi ile çalışma koltuğu tercih edilmelidir. Böylece doğru oturma pozisyonunu yakalamaya çalışırken bir süre sonra bel ve boyun ağrısı yaşamazsınız.

  5. Uygun fiyatlı çalışma koltuğu almaya özen gösterin. Yalnız uygun fiyatlı çalışma koltuğu markaları sınırlı olduğundan bulmakta zorlanabilirsiniz. O yüzden çalışma koltuğu kategori adresi üzerinden uygun fiyatlı çalışma koltuğu bulursunuz. Çalışma koltuğu tavsiye ile uğraşmak yerine resmi satış sitesinden kaliteli çalışma koltuğu da bulmanız mümkündür. İş yerleri için alınacak çalışma koltuğu bazen 30 adetten fazla bile olacağından işletmenizin zarar etmemesi açısından da bu kritere uymalısınız. 

  6. Çalışma koltuğu geriye yatan modellerden almaya özen gösterin. Çalışanlarınız öğle aralarında ya da ufak molalarda çalışma sandalyesini yatırır ve kısa süre de olsa dinlenebilir. Böylece kaldığı yerden daha verimli ve dinlenmiş bir şekilde devam edecektir. 

  7. İç aksamı, tekerlekleri ve dirsek tutucuları kaliteli ve sağlam olan dayanıklı çalışma koltuğu modellerini tercih edin. Sağlam çalışma koltuğu aldığınızda hem çalışanlarınız yaralanmaz hem de sürekli olarak ucuz oyuncu koltuğu arayışına girmezsiniz.   

Yayınlanan 2022-12-08 Tarafından Mehmet Ayvaz 0 2022

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu