Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Oyuncu Koltukları Ergonomik midir?

Oyuncu Koltukları Ergonomik midir?

Oyuncu Koltukları Ergonomik Midir?

Çok sayıda yerli ve yabancı markalar oyuncu koltuğu üretimi yapar. Dolayısı ile de her markanın oyuncu koltuğu üretirken benimsediği düşünce farklıdır. Kimi oyuncu koltuğu markaları ticari kaygı ile hareket ettiğinden kaliteden daha çok kazanma odaklı tasarımlar ortaya çıkarır. Bu yüzden de malzemede ve bazı özelliklerde kesintiye gider. Xprime gibi bazı oyuncu koltuğu markaları da müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı üretim zinciri geliştirir.

Oyuncu koltuğu almadan önce alacağınız markayı iyi araştırmanız ve oyuncu koltuğunuzun ergonomik olup olmadığını bilmeniz gerekir. Ergonomik; kelime anlamıyla bir ürünün konfor, fonksiyonellik, sağlık, kalite ve tasarım kriterlerini bir arada sağlamasıdır. Piyasada çok sayıda oyuncu koltuğu markası olsa da bu şartların hepsi ve daha fazlasını sadece birkaçı sağlayabilir. Türkiye'de bir sadece bir kaç model ergenomik oyuncu koltuğu vardır. Xprime oyuncu koltukları ergenomiktir. Oyuncu koltuğunun ergonomik olması için aşağıdaki şartları taşıması gerekir.

1.     Vücudu Kavrama Özelliği

Ergonomik özellik olarak öne çıkan vücudu kavrama özelliği her oyuncu koltuğunda bulunmayabilir. Ancak oyuncu koltuğunda olması gereken en önemli özelliktir. Vücudunuzu kavrayan bir ürün duruş bozukluklarının da önüne geçer. Vücudunuzda kavradığı kısımlara da ekstra destek sağlar. Bu da dolaylık olarak sağlık kriterine etki eder. Oyuncu koltuğunun vücudu kavraması son derece önemli olduğundan Xprime gibi büyük markalar, oyuncu koltuğu üretirken farklı vücut ölçülerine de uygun ürünler tasarlar. Böylece her vücut tipinden kişinin otururken rahat edebilmesi amaçlanır.

2.     Konfor Özelliği

Oyuncu koltuğunun asıl amacı konfordur. Oturduğunuzda rahat hissetmeyeceğiniz ve konforlu olmayan oyuncu koltuğu hem ergonomik değildir hem de sandalyeden farksızdır. Oyuncu koltuğu satın almaktaki asıl amaç ortopediklik ve konfor olduğundan, süngeri sizi rahat ettirmeyen ya da kumaşı terleten oyuncu koltuğu da ergonomik olmayacaktır. Yazın oyuncu koltuğunu kullanırken terleme yapması konforsuz oluşunu gösterir. Xprime markası euro ya da 1. kalite kumaş kullanarak konfor seviyesini artırır.

3.     Sağlık Kriteri

Oyuncu koltuğu, diğer oturma elemanlarından daha sağlıklıdır. Çünkü iskelet ve kas sistemi sağlığı detaylı bir şekilde araştırılarak ortaya çıkmıştır. Doğru oturma açısını yakalayabileceğiniz, ortopedik özellikli ve gövde destekleri bulunan oyuncu koltuğunu tercih etmelisiniz. Xprime oyuncu koltuğu fizyoterapistlerin önerisi ile tasarımı yapılan bir markadır. Çocuk ve yetişkinler için ayrı yapılan araştırmalar sonucunda 1000’den fazla çeşit ve model ortaya çıkarılmıştır. Bunun en büyük sebebi müşteri odaklı ve kaliteli üretim yapma arzusudur. 

4.     Fonksiyonellik

Oyuncu koltuğuna fonksiyonellik katan; kolçak ayarı, yükseklik ayarı, 360 derece dönüş ile esneme özelliği ve geriye yatma kabiliyetidir. Sandalyede oturduğunuzda bir yere uzanmak için yerinizden kalkmanız gerekir ancak oyuncu koltuğunda tekerlekler yardımı ile oturarak da hareket edip 360 derece dönebilirsiniz. Kolçak ve koltuk yükseklik ayarı ile masada ya da farklı bir yerde oturduğunuzda oyuncu koltuğunuzu dilediğiniz yüksekliğe ayarlayabilirsiniz.

5.     Tasarım

Oyuncu koltuğu tasarımı sağlıklı duruşu sağlamanın yanında estetik ve görsel açıdan da zengin olmalıdır. Her ortamda kullanabileceğiniz ve kullanıldığı yerlerde iyi duran oyuncu koltuğu ergonomik nitelikler taşır. Oyuncu koltuğu tasarımı, ergonomik olmasının ilk şartıdır. Tasarımda renkler ve şeklin yanında vücudu kavrama pozisyonuna da dikkat etmek gerekir.

6.     Kalite

Oyuncu koltuğu kaliteli değil ise ergonomik olma şartını yerine getirmez. Kalitesiz ve alelade bir şekilde tasarlanan oyuncu koltuğu sandalye konforundan ileriye gidemez. Kullanılan malzemelerden amortisörlere kadar her bir ayrıntıda kalite olmalıdır.

Xprime oyuncu koltuğu modellerinin % 98’i ergonomik özelliklere sahip olup açık ara birçok markadan daha iyi oyuncu koltuğu üretir. Xprime oyuncu koltuğu resmi satış sitesinden bu konuda daha ayrıntılı bilgiler elde edebilirsiniz. 

https://ofisel.com/blog/75_en-iyi-oyuncu-koltugu-2022.html