Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Oyuncu Koltuğunun Omurga Sağlığına Etkileri

Oyuncu Koltuğunun Omurga Sağlığına Etkileri

Oyuncu Koltuğunun Omurga Sağlığına Etkileri

Çalışma sandalyesi ve farklı formlarda üretilen oturma elemanları kullanırken öncelik omurga sağlığı olmalıdır. Önceleri omurga sağlığı konusunda çok detaylı araştırmalar söz konusu değildi. Ancak şimdilerde yapılan araştırmaların % 97’si gösteriyor ki omurga sağlığı için Ortopedik ve Konforlu oturma elemanı kullanmak çok önemli. 

Oyuncu koltuğu, son yıllarda birçok alanda işlevsel olarak kullanılıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de tabi ki ortopedik ve rahat olmasından kaynaklanıyor. Ancak her oyuncu koltuğu maalesef omurga sağlığını önemli ölçüde desteklemiyor. Ancak Xprime ve Ofisel gibi bazı markaların oyuncu koltuğu üretimi aşamasında kullandıkları konfor ölçütleri omurga sağlığına olumlu olarak yansıyor. 

Oyuncu koltuğunun omurga sağlığı üzerindeki etkilerine bakıldığında ise şunları görmek mümkündür;

  1. Ortopedik Oyuncu Koltuğu gün içerisinde çalışırken de dinlenmenizi sağlıyor. Çünkü konforlu oyuncu koltuğunda kullanılan ürün kalitesi ve özellikleri diğerlerinden farklıdır. Oyuncu koltuğunun özellikleri içerisinde geriye yatma, kol ve sırt destekleri ile ortopedik sünger yapısı varsa bu durum konforu elbette ki olumlu olarak etkiliyor. Ortopedik oyuncu koltuğu tavsiye ve ortopedik oyuncu koltuğu modelleri konusunda ofisel.com adresi üzerinden kendinize uygun modellere bakabilirsiniz. Burada çok sayıda ucuz oyuncu koltuğu modeli olmasının yanında ayrıca oyuncu koltuğu modellerinin % 80 civarında da geriye yatma özelliği bulunuyor. 
  2. Oyuncu Koltuğu ortopedik ise kol ve dirsek tutucuları sayesinde masa başında çalışırken kol ya da dirsek ağrısı yaşamıyorsunuz. Bu sayede ertesi gün devam eden kol ve dirsek ağrıları ile uyanmak durumunda da kalmazsınız. Uygun fiyatlı ortopedik oyuncu koltuğu arayanların genelde ortopedik kol ve dirsek tutucuları bulunmuyor. Ancak yerli üretim markası Xprime, 3 boyutlu kol ve dirsek tutucuları özelliği sağlıyor. Xprime oyuncu koltuğu modellerinin büyük bir kısmında ise 3 boyutlu kolçakların ayarlanabilir yükseklik özelliği bulunuyor. Böylece dirseğiniz masa üzerinde ya da masa altında kalmamış oluyor. Bu da sizi kol ve dirsek ağrılarından koruyan bir özelliktir.
  3. Oyuncu koltuğu sünger yapısı, çalışma sandalyesi ve alelade sandalye ile koltuklara göre daha yoğundur. Oyuncu koltuğu üretilirken çökme ve aşınmalar için yüksek yoğunluklu sünger kullanmak gerekir. Ayrıca bazı oyuncu koltuğu modelleri yüksek yoğunluklu dökme sünger kullandığından (bkz. Xprime oyuncu koltuğu modelleri)omurga sağlığını destekleme yüzdeleri oldukça yüksektir. Sırtınızı, bel boşluğunuzu, omuz başlarınızı ve boynunuzu olması gerektiği pozisyonda tutarak sağlığınızı korur. Yüksek yoğunluklu dökme sünger kullanımında oyuncu koltuğundan kalktığınızda eski şekline geri döner. Bu da aşınmalara ve oturmaya dayanıklı yapısı olduğunu gösterir. Omurga sağlığını destekleyen özelliğinin azalmaması için süngerin kullanım sonucunda çökmemesi gerekir. Aksi halde oturduğunuzda vücudunuz bir yöne doğru yönelir. Böylece oyuncu koltuğunun yerine yenisini almak zorunda kalabilirsiniz. 
  4. Oyuncu Koltuğu bel ve boyun destek pedleri ve yastıkları ile hem boyun hem de sırtı destekler. Böylece oturduğunuzda geriye doğru yaslanmak zorunda kalmaz ve işlerinizi kolayca zorlanmadan halledebilirsiniz. Bel ve boyun destek pedleri bu uzuvları sürekli olarak aynı pozisyonda tutma zorunluluğunuzu ortadan kaldırır. Bu sayede siz de uzun süre sandalye ya da koltukta oturmuyormuş gibi çalışabilirsiniz.
  5. Oyuncu koltuğu omurga sağlığı üzerinde etkileri en çok çocuklarda ve gençlerde görülür. Bilgisayarın ve ders çalıştığı masanın başından kalkmayan çocuklarda bir süre sonra sırt eğriliği ve kamburluk görülür. Bunun en büyük sebebi oturma pozisyonu bozukluğudur. Ortopedik oyuncu koltuğu ergonomik olduğundan vücudu sarar ve kavrar. Ayrıca boyun ve bel destekleri ile de pozisyonunuzu uzun süre korumanıza yardımcı olur. Oyuncu koltuğu kullanan çocuklarda omurga eğriliği % 20 oranında azalır. Bu da uzun süre kullanımda ciddi oran demektir.   

Tüm Oyuncu Koltuğu Modellerimizi incelemek için Tıklayınız!