Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Oyuncu Koltuğu Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyuncu Koltuğu Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyuncu Koltuğu Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyuncu koltuğu almak isteyen ancak kararsız kalanlar oldukça fazladır. Genelde oyuncu koltuğu kumaşı, deri kumaştan üretilir. Deri kumaş da özellikle yaz mevsiminde terlemeye sebep olduğundan uzun süre oturunca terlemeden dolayı rahatsızlık duyarsınız. Bu durumun önüne geçmek için oyuncu koltuğu kumaşı seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda hassas olmak gerekir.

Oyuncu koltuğu üretilirken çeşitli kumaş türleri tercih edilebilir. Gerçek deri kumaş oyuncu koltuğu, suni deri kumaş oyuncu koltuğu, terletmeyen kumaş oyuncu koltuğu, nefes alabilen kumaş oyuncu koltuğu gibi seçenekler vardır. Oyuncu koltuğu kumaş mı deri mi konusu kadar oyuncu koltuğu kumaş türü seçimi de önemlidir. Burada belirtmek gerekir ki öncelik oyuncu koltuğunu kullanacak kişinin istekleridir. Oyuncu koltuğu kullanılan iş yerlerinde genelde kumaş oyuncu koltuğu tercih edilmez. Onun yerine deri oyuncu koltuğu kullanımı konusuna özen gösterilir. Deri ile kumaş türü arasında algı bakımından farklılık vardır. Oyuncu koltuğu hangi ortamda kullanılacak ise o ortama uygun kumaş seçimi olmalıdır. 

Her ortamda kullanılabilecek oyuncu koltuğu kumaş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler;

  1. Oyuncu koltuğu kumaş seçerken ilk olarak rahatlık ve konfora bakılır. Rahatsız ve pütürlü kumaş genelde tercih edilmez. Spor görünümlü kumaş tercih edilir. Bu da oyuncu koltuğunun her ortamda rahatça kullanılmasını sağlar.
  2. Oyuncu koltuğu kumaş seçiminde oyuncu koltuğu kumaş türü kadar kalitesi de önemlidir. Oyuncu koltuğu kumaş kalitesi 1. kalite ya da euro kumaş olmalıdır. Bu sayede kumaş oturmaya ve aşınmalara karşı dayanıklı olur. Böylece uzun süre kullanımda bile kumaş ilk günkü gibi yırtılmadan kullanılabilir. Xprime oyuncu koltuğu modellerinin % 97’sinden fazlasında 1. kalite kumaş kullanılır. Böylece oyuncu koltuğu uzun süre kumaşı yırtılmadan kullanılır.  
  3. Oyuncu koltuğu kumaşı seçerken astarının da olmasına özen gösterin. Çünkü astar kumaşın dayanıklılığını artıran bir malzemedir. Oyuncu koltuğu kullanıcı yorumlarına da baktığınızda astarı olmayan oyuncu koltuğu modellerinin kısa sürede aşındığını okursunuz. Bu da oyuncu koltuğunuz sağlam olsa bile yırtıldığı için tamir ettirmek ya da iş yerlerinde kullanamamak anlamına gelir.
  4. Deri oyuncu koltuğu daha gösterişli ve şıktır. Kumaş oyuncu koltuğu daha rahattır ve terletmez. Bu kriterlerden hangisi sizin için uygunsa o konuda seçim yapmalısınız. İş yerlerinde kumaş oyuncu koltuk yerine deri oyuncu koltuğu tercih edildiğinden seçiminiz ona göre olmalıdır.
  5. Delikli kumaş ya da fileli kumaş oyuncu koltuğu modelleri kullanışlıdır ve terletmez. Nefes alabilen yapısı sayesinde vücut kokunuz oyuncu koltuğuna da sinmez. Ancak burada önemli olan evde evcil hayvanınızın olup olmadığıdır. Fileli kumaş oyuncu koltuğu deliklerinden genelde hayvan dostlarınızın kıl ve tüyleri girer. Bu kıl ve tüyler bir süre sonra oyuncu koltuğu oturma minderinde birikir. Süpürge ile çekseniz de bazen süpürge diplere yetişemeyebilir. Fileli kumaş oyuncu koltuğu alırken bu ayrıntıya dikkat edin.
  6. Silinebilir kumaş oyuncu koltuğu tercih ederseniz temizlemeniz daha kolay olur. Temizlenme açısından deri oyuncu koltuğu daha rahattır. Ancak Xprime kumaş oyuncu koltuğu modelleri arasında silinebilir kumaş oyuncu koltuğu çeşitleri de vardır. Dilerseniz bu modelleri satın alabilirsiniz.
  7. Deri ve kumaş karışımı oyuncu koltuğu genelde en çok tercih edilendir. Eğer kararsızsanız deri kumaş oyuncu koltuğu modellerini tercih edebilirsiniz. Kumaş kısmı oturma ve sırt dayama yerlerinde olup deri kısmı vücuda değmeyen yerlerdir. Şıklık ve konforu bu oyuncu koltuğu modellerinde yakalayabilirsiniz.   

İş Yerlerinde Oyuncu Koltuğu Kumaş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

İş yerlerinde oyuncu koltuğu kumaş seçimi nasıl olmalıdır konusunda bilgi sahibi olursanız kullanım kolaylığı açısından sorun yaşamazsınız. 

Oyuncu koltuğu iş yerlerinde kullanılacak ise şunlara dikkat edilmelidir;

  1. Deri oyuncu koltuğu her zaman daha şık ve gösterişli durur. Müşterilerinizi ağırlarken deri oyuncu koltuğu daha şık ve kaliteli görünecektir.
  2. Kolay temizlenebilen deri oyuncu koltuğunu tercih edin. Bu sayede bakımı daha kolay olur.
  3. Koyu renk oyuncu koltuğu kumaşı seçmelisiniz. Bu sayede oyuncu koltuğu kirlendiğinde göze batmaz.
  4. Maliyeti az olsun istiyorsanız suni deri oyuncu koltuğu seçebilirsiniz. Ancak gerçek deri oyuncu koltuğunun duruşu her zaman daha farklı ve asildir.
  5. Astarsız kumaş oyuncu koltuğu almayın yoksa kısa süre sonra tekrar değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.  
  6. Deri oyuncu koltuğu alacaksanız mutlaka deri oyuncu koltuğu bakım malzemesi de almalısınız. Böylece bakım ürünü, deri kumaşın kısa sürede çatlamasının ve yırtılmasının önüne geçer.