Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
İş Yerlerinde Oyuncu Koltuğu Kullanılır Mı?

İş Yerlerinde Oyuncu Koltuğu Kullanılır Mı?

İş Yerlerinde Oyuncu Koltuğu Kullanılır Mı?

Oyuncu koltuğunun tasarımı ve ortopedik yapısı kullanım alanlarını gün geçtikçe artırıyor. Dolayısı ile de artık yeni nesil iş insanları oyuncu koltuğu kullanmaktan da çekinmiyor. Önceden yöneticilerin bir bina ve oda içerisinde sürekli olarak bulunması ve oradan koordinasyon sağlaması gerekiyordu. Artık teknolojinin ilerlemesi ve görüntülü uygulamaların artması işverenleri ofis masrafından kurtardığı gibi herkesin evden çalışmasını da mümkün kıldı. 

Şimdilerde iş yerlerinde oyuncu koltuğu kullanılır mı konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. Ancak çok da mantıklı bir tartışma değil. Oyuncu koltuğu artık ofis mobilyasının yerini almış durumda. Yönetici koltuğu, çalışma koltuğu ve çalışma sandalyesi yerine uygun fiyatlı oyuncu koltuğu satın alınıyor. Diğer ofis mobilyaları ile karşılaştırıldığında hem daha hesaplı hem de oldukça konforlu. Peki, günümüzde neden artık işverenlerin yaklaşık % 50’sinden fazlası ofisinde çalışma koltuğu ya da çalışma sandalyesi yerine oyuncu koltuğunu tercih ediyor?

İş yerlerinde neden oyuncu koltuğu kullanılmalı konusuna açıklık getirmek gerekiyor;

  1. Oyuncu koltuğu, uzun süre bilgisayar başında oturan kişiler ve gamerlar düşünülerek tasarlandı. Bir gamersanız bilirsiniz ki turnuvalara katılmak ve oyun müsabakalarında yarışmak günde 8 saat masa başında çalışmak gibidir. Hatta muhtemelen daha stresli olabilir. Bu yüzden de oyuncu koltuğu tasarlanırken uzun süre boyunca oturmaya rağmen konforun devam etmesi düşüncesi ile üretilmiştir. Aynı şekilde iş yerinde kullanacağınız oyuncu koltuğu çalışanlarınızın rahat etmesi ve iş veriminin artması için avantaj sağlar.
  2. Masa başında çalışmak kolay gibi olsa da günde 8 ile 12 saat arasında çalışan kişiler vardır. Bu kişiler sürekli sandalyede oturduğundan bir süre sonra kol, boyun, beden, kalça, bilek kısımlarında tutulma sorunları olur. Eğer çalışırken dinlenemiyorsanız ya da çalışma sandalyesi rahat değilse ağrı bir süre sonra kronikleşmeye başlar. Sonrasında kronik bel, boyun ve sırt rahatsızlıkları çıkar. Oyuncu koltuğu ortopedik olarak tasarlandığından çalışırken bile dinlenmeniz mümkündür. Çalışanına değer veren işverenler genelde ofis mobilyası olarak da ortopedik oyuncu koltuğu tavsiye üzerine alım yapıyor. 
  3. Oyuncu koltuğunun kumaş yüzeyi genelde nefes alabilen yapıda üretilir. Çünkü konforlu bir oyuncu koltuğunun olmazsa olmazı kumaşta da görülen rahatlıktır. Ofis mobilyalarında ya da sandalyelerde bu rahatlığı yaşamak mümkün değildir. 
  4. Oyuncu koltuğu tasarım ve modelleri ofis ortamı için de vardır. Özellikle Xprime oyuncu koltuğu modellerinde yüzden fazla renk ve model seçeneği sunulur. Bu renk ve modeller ofis için de uygun tasarımlarda üretilmiştir.
  5. Oyuncu koltuğu yükseklik ayarları gövdede olduğu gibi kolçaklarda da bulunur. Yalnız almadan önce oyuncu koltuğu sahibinden ya da satış firmasından sormalısınız. Çünkü bazı markalarda sadece gövde yükseklik ayarı varken kolçak yükseklik ayarı olmayabilir. O yüzden Xprime ve Ofisel oyuncu koltuğu modellerine göz atmanızda fayda var. Kolçak ayarları sayesinde dirseklerin masaya göre konumu ayarlanır. Böylece sadece bel ve boyun değil kol ve dirsek konforu da sağlanır. Ancak genelde ofis mobilyalarının bu özelliği yoktur.
  6. Oyuncu koltuğu amortisörleri özellikle de Xprime oyuncu koltuğu amortisörü oldukça dayanıklıdır. Dönüş sayısı ve hızı diğerleri ile ölçüldüğünde oldukça iyidir. Ayrıca kendi ekseni etrafında 360 derece dönerken oyuncu koltuğu gövdesi de 180 dereceye kadar yatabilir. Bu özelliği çalışma sandalyesi, çalışma koltuğu ve yönetici koltuğunda bile bulamayabilirsiniz. 
  7. Oyuncu koltuğu hiçbir çalışma sandalyesinde olmayan geriye yatma özelliğine sahiptir. Geriye esneme özelliği dışında bahsedilen gövdenin geriye yatmasıdır. Xprime oyuncu koltuğu ve Ofisel oyuncu koltuğu modellerinin % 70’inden fazlası 180 dereceye kadar geriye doğru yatabilir. Bu da yorulduğunuzda koltuğu yatırıp dinlenmeniz için fırsat sunar.