WP Destek Hattı

Blog kategorileri

En son yorumlar

Oyuncu Koltuğu Ne İşe Yarar?

Oyuncu Koltuğu Ne İşe Yarar?

Oyuncu Koltuğu Ne İşe Yarar?

Oyuncu koltuğu; oturma ve dinlenme ihtiyacı için üretilmiştir. Birçok oturma grubu elemanlarından daha işlevsel olduğu için de gün geçtikçe kullanım alanı artar. Sandalye ya da koltuk gibi oturma elemanları sadece belli bir mekana özgülenebilirken oyuncu koltuğu iş yerleri, ev, ofis, resmi ve kurumsal alanlarda da kullanılabilir.

Oyuncu koltuğunun; dinlenme, uzun süre oturma ya da belli bir yere dayanma işlevlerinden ziyade yatma fonksiyonu da vardır. Xprime gibi belli markalar oyuncu koltuğunu ürettiği zaman esneme kabiliyetine ek olarak geriye yatma özelliği de ekler. Bu özellik belli derecelere kadar olabilir. 130 dereceden başlayarak 150, 160 ve 180 dereceye doğru geriye yatma derecesi artar. Ancak her marka bu özelliği iyi bir şekilde oyuncu koltuğuna ekleyemeyebilir. Çünkü geriye yatma derecesinin devrilme riski olmadan kullanılabilmesi için oyuncu koltuğunun denge ve ağırlık merkezi iyi bir şekilde ayarlanmalıdır. Üretim aşamasında doğru ayarlanamayan denge ve ağırlık merkezi, kullanıcının bu özelliği aktifleştirmesi durumunda oyuncu koltuğunun devrilmesi ile sonuçlanır ve yaralanmalar olabilir. O sebeple de pek çok oyuncu koltuğu markası bu riski almaz. Ama Xprime oyuncu koltuğu markası, 180 dereceye kadar bile geriye yatma özelliği bulunan çok sayıda oyuncu koltuğu modeli üretir. Alanında uzman ekip kadrosu ve çeşitli Ar- Ge çalışmaları sayesinde oyuncu koltuğunu yatak olarak da kullanabilmenize imkan sağlar. Özellikle ofis ortamında ya da verdiğiniz molalarda oyuncu koltuğunuzu 180 dereceye kadar yatırıp uyku pozisyonuna geçebilirsiniz. Hatta bazı hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında refakatçi koltuğu olarak da kullanılabilmesine imkan vardır.  

Oyuncu Koltuğu Farkı Nedir?

Oyuncu koltuğu ortopedik özellikleri öne çıkan oturma elemanı olduğu için konfor ve rahatlık üzerine tasarım çalışmaları yapılmıştır. Gündelik olarak ya da iş yerlerinde kullanılan sandalyelerden farkı, yükseklik ayarı ve kolçak ayarlarının olmasıdır. Hareketli bir mekanizma sayesinde hem kollarınızı dayadığınız yeri hem de oyuncu koltuğunun gövdesini hareket ettirerek dilediğiniz yüksekliğe getirebilirsiniz.

Oyuncu koltuğu 360 derece kendi ekseni etrafında dönebilirken aynı anda tekerlekleri hareket de edebilir. Yani birbirinden bağımsız çok sayıda aksamının olması kullanıldığı sırada fonksiyonelliği de imkan sağlar. İlerideki bir masaya uzanmak için oyuncu koltuğu tekerlekleri ile o tarafa doğru yönelirken arkada duran bir nesneyi de o anda dönerek alabilirsiniz. 

Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Oyuncu koltuğu birçok oturma elemanından daha konforlu ve ortopedik yapılı üretilmiş olsa da bazı kriterlere dikkat etmediğiniz sürece alacağınız ürün alelade bir sandalye ya da rahatsız bir koltuktan farksız olacaktır. Oyuncu koltuğu alırken;

  •        İlk olarak alacağınız ürünün kalitesi ile fiyatını karşılaştırın. Yüksek fiyatlara özelliği olmayan oyuncu koltuğu satın almayın.
  •        Kolçak ayarı, yükseklik ayarı, geriye yatma özelliği ve esneme kabiliyetinin olup olmadığını iyice araştırın. Bu özellikleri kendinde birleştirmeyen oyuncu koltuğunu almanıza gerek yoktur.
  •        Kumaş kalitesi çok önemlidir. Silinebilir ve terletmeyen kumaş özelliği olan oyuncu koltuğu markalarını satın alın. Xprime gibi 1. kalite ya da euro kumaş kullanan oyuncu koltuğu markalarını deneyin.
  •        Süngeri kullandıkça çökmeyen ve yüksek yoğunluklu sünger kullanılan modelleri deneyin. Süngerin kalitesiz olması ya da sünger yoğunluğunun az olması oyuncu koltuğunun konforunu etkileyecektir.
  •        Ürün ya da tekerlek garantisi olan markaları tercih edin. Böylece tamir giderleri için ekstra para harcamamış olursunuz.
  •        Her mekan için farklı model ve tasarımları ile seçenekleri olan oyuncu koltuğunu tercih edin.

Oyuncu Koltuğu Ölçüleri

Oyuncu koltuğu satın almadan önce mutlaka ölçülerini ve ağırlık taşıma kapasitesini kontrol edin. Çünkü bazı oyuncu koltuğu modellerinin esneme kabiliyeti olsa da fazla ağırlığı taşıyamayacağından bir süre sonra kırılabilir. Xprime oyuncu koltuğu yaklaşık 16 kg ağırlığında olup 120 kiloya kadar ağırlık taşıyabilir. Vücut tipiniz iri ise ya da boyunuz uzunsa Xprime geniş oyuncu koltuğu ya da büyük oyuncu koltuğu modellerini deneyebilirsiniz. Markanın resmi satış sitesinde her ürünün ölçüleri vardır. Model model ölçü karşılaştırması yapabilirsiniz.

Xprime oyuncu koltuğu modellerinin bir kısmı; King Extra oyuncu koltuğu ölçülerine sahiptir. Oyuncu koltuğunun oturma minderi genişliği 70 cm, derinliği ise 74 cm’dir. Koltuğun tüm yüksekliği 138 cm’dir. Sırt dayama kısmının yüksekliği ise 93 cm olup oturak yüksekliği 56 cm’dir. 

Xprime Titan Kumaş oyuncu koltuğu gibi bazı modellerin de oturma minderi genişliği 70 cm, derinliği 74 cm ve koltuğun tüm yüksekliği 140 cm’dir. Sırt dayama yüksekliği ise 95 cm’dir.

Boyu uzun olan ya da kilolu kişiler bu gibi ölçülere bakarak seçimini yapabilir.  

https://ofisel.com/blog/94_kumas-oyuncu-koltuklarinin-avantajlari-nelerdir.html

Yayınlanan 2022-09-09 Tarafından Mehmet Ayvaz Oyuncu Koltuğu 0 841

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu