Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Twitch Ve Youtuber Yayıncılar Hangi Koltuğu Kullanıyor?

Twitch Ve Youtuber Yayıncılar Hangi Koltuğu Kullanıyor?

Twitch Ve Youtuber Yayıncılar Hangi Koltuğu Kullanıyor?

Twitch yayıncıları ve Youtuberlar canlı oyun videoları çekip yayınlayarak çok sayıda kişi tarafından izleniyor. Oyun videoları çekip canlı yayın yaparken bunları büyük kitlelere ulaştırmanın yanında oyunda başarı sağlamak da amaçlarından biridir. Gaming koltuk olarak da bilinen oyuncu koltuğu Twitch yayını yapan ve Youtuberlar tarafından da çok fazla kullanılıyor. Oyun oynarken dikkatlerinin dağılmamasını isteyen ve tüm oyunlarda başarı yakalamaya çalışan yayıncılar ilk iş olarak oturduğu sandalyeyi değiştiriyor.

Oturduğu sandalyeyi değiştirmeden önce detaylı araştırmalara giren oyuncular için dünyaya bile oyuncu koltuğu satışı yapan Xprime markası en iyi oyuncu koltuğu modellerinin üretimini yapıyor. Xprime profesyonel oyuncu koltuğu ve gaming koltuk şartlarında oyuncu koltuğu modelleri tasarlıyor. Bilgisayar başından saatlerce kalkmayan ya da uzun soluklu turnuvalarda boy göstermek isteyen yayıncılar Xprime gibi kaliteli markaların oyuncu koltuğunu tercih ediyor.

Xprime oyuncu koltuğu; üst seviye konfor özellikleri ile donatılmış olup saatlerce bilgisayar ya da yayın başından kalkmazsanız bile sizi rahatsız etmiyor. Terletmez kumaşı uzun süreli oturuşlarda bile rahatsızlık hissinin önüne geçip terlemenize izin vermiyor. Yayının daha akıcı olması ve oyun oynarken rahatsız olmamak için Xprime gibi donanımlı oyuncu koltuğu markaları tercih ediliyor.

Yayıncılar Oyuncu Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Ediyor?

Yayıncıların yaptığı yayınlar ya da çektiği videolar birkaç dakikalık değil oyun süresince oluyor. Bu da kısa süreli video çekiminden daha çok zaman alıyor. Twitch yayıncıları ve youtube yayını yapan kişiler, oyuncu koltuğu seçerken birçok konuya dikkat ediyor. Nelere dikkat edildiğine bakmak gerekirse;

  1.      Konfor, yayıncılar için birincil önceliklerden birisi. Konforlu olmayan ya da ortopedik özellikleri bulunmayan oyuncu koltuğu ile uzun süreli yayın yapmak imkansızdır. Ekran başında durup saatlerce yayın yapabilmek için sandalyede oturur hissi oluşmaması önemlidir. Rahat ve konforlu bir şekilde yayın yapılması için Xprime oyuncu koltuğu tercih ediliyor.
  2.      Konforu sağlamak için kullanılan sünger yapısı da önemli olup uzun süreli oturmalarda bile süngerde çökme ya da dengesizlik görülmez. Günde 12 saatten fazla oyuncu koltuğunda oturulsa bile süngerin tekrardan eski haline dönmesi önemlidir. Xprime oyuncu koltuğu yayıncılar için hafızalı akıllı sünger sistemi geliştirdi. Oyuncu koltuğuna oturduğunuzda yüksek yoğunluklu dökme sünger vücut şeklinizi alıyor. Uzun zaman sonra kalksanız bile sünger tekrardan eski haline geliyor.
  3.      Yayıncılar için terletmeyen kumaş olmazsa olmazlar arasındadır. Oyuncu koltuğunda saatlerce oturduktan sonra terleme ve ıslaklık gibi durumlarla karşılaşmamak için kumaş ve döşemeye önem verilir. Deri oyuncu koltuğu genelde terlettiği için terletmeyen kumaş ya da fileli kumaştan yapılan oyuncu koltuğu tercih ediliyor. Ancak her kumaş oyuncu koltuğu terletmeyen özelliklere sahip olmuyor. Bunun için euro kalite ya da 1. kalite kumaş kullanılması gerekiyor. O yüzden de Xprime oyuncu koltuğu modelleri yayıncılar tarafından daha çok seviliyor.
  4.      Oyuncu koltuğu Twitch yayınlarında mola verip geriye yaslanmak için esneme özelliğine ve geriye yatma derecesine sahip olmalıdır. Esneme ve geriye yatma özelliği bulunmayan birçok markanın ürettiği oyuncu koltuğunu yayıncılar tarafından tercih etmiyor. Çünkü geriye yaslanıp dinlenmek ve gerektiğinde esneyebilmek oyun sonrası heyecanın yatışması için gereklidir.
  5.      Yayıncılar, oyun heyecanı ile sürekli hareket halinde olup bir türlü yerinde duramaz. Dolayısı ile de tekerleklerin ve oyuncu koltuğunun sağlam olması gerekir. Oyun sırasında hareket halindeki kişiler özellikle de kilolu kimseler ise oyuncu koltuğunun dayanması daha zordur. Xprime oyuncu koltuğu 120 kiloya kadar ağırlık taşıyabildiğinden yayıncıların bir numaralı koltuğudur.     
  6.      Sayılan bu özelliklere ek olarak; tekerleklerin zemini çizmemesi, 2 yıllık imalat ve üretim hatalarına karşı ürün garantisi ile 5 yıllık tekerlek garantisi de eklenince Xprime oyuncu koltuğu yayıncılar tarafından da tercih ediliyor.