Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Oyuncu Koltuğunda Nasıl Oturulur?

Oyuncu Koltuğunda Nasıl Oturulur?

Oyuncu koltuğuna nasıl oturulur konusunda bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Aldığınız ürünher ne kadar ortopedik özellikli olursa olsun ya da sırt ve boyun desteği kullanılsın, eğer doğru oturmapozisyonunda oturmuyorsanız bir süre sonra vücudunuzda ağrı başlar. Bazen oyuncu koltuğu aldımama ağrıların geçmedi diye şikayet edenler olabilir. Burada sorun oyuncu koltuğu değil sizin duruşpozisyonunuzdur. Oyuncu koltuğunun vücudunuz için tasarlanan desteğini kullanmıyorsanız ya dakoltuğun yükseklik ayarını doğru yapamıyorsanız öncelikle duruş bozukluğunuzu düzeltmeniz gerekir.Ondan sonra oyuncu koltuğundan en iyi verimi alabilirsiniz.Oyuncu koltuğunda oturduğunuzda vücudunuzun belli bölgelerini kullanırsınız. Boyun, kalça, gövde,kollar, bacaklar ve ayakların her birinin doğru pozisyonda olduğundan emin olmalısınız. Aksi durumdane boyun tutulmanız ne de sırt ağrılarınız geçecektir. Xprime, oyuncu koltuğunda doğru oturmaşekillerini sizin için derledi. Bu talimatlara uyarak Xprime oyuncu koltuğunda oturduğunuz sürecesayılan bu bölgelerin hiç birinde ağrı ve acı hissetmeyeceksiniz. Oyuncu koltuğu satın alırken mutlakaboy ve kilonuza uygun ölçülerde olanı satın alın. Aksi durumda otururken çok rahatsız hissedebilirsinizya da oyuncu koltuğunun özelliklerini kendiniz için kişiselleştiremeyebilirsiniz.Bu talimatlara uymanın dışında 30 dakikadan fazla aralıksız oturmamaya özen gösterin. 30 dk sonrakalkın biraz esneyip hareket edin.

1. Oturma Şekli

Genel olarak oturma şekliniz ne çok önde ne de çok arkada olmalıdır. Oyuncu koltuğu ile masanız yada bilgisayarınız arasında çok fazla ya da çok az mesafe olmamalıdır. Kolçakların masaya görekonumu, başınızın çalışma şekline göre duruşu önemli olduğundan bunlar arasında bir bütünlükolmasına özen gösterin.Kalça kısmı çok geniş ya da çok dar oyuncu koltuğu almayın. Bedeninizi kavrayan ve rahatsız etmeyenmodelleri tercih edin.

2. Boyun Açısı

Boyun açısı özellikle bilgisayarda bir şeyler ile uğraşırken çok önemlidir. Boynunuzu dimdik bir şekildetutup çalışmak vücudunuzun da kasılmasına sebep olur. Xprime oyuncu koltuğu modellerinde başınızıdoğru açıda tutmanız için destek yastığı kullanılmıştır. Bu yastık başınızın ne çok önde ne de çokarkada olmasını sağlar. Vücut ölçülerinize göre uygun açıyı Xprime oyuncu koltuğu yastığıbelirleyecektir. Boynunuzu oturduğunuzdan farklı açıda tutacaksanız o zaman mutlaka boyun desteğikullanın. Uzun süre vücudunuzdan farklı açıda boyun duruşunuz olursa yanlış bir harekettesakatlanma riski ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda boyun desteği kullanmak en iyisidir.

3. Gövde Duruşu

Otururken yanlış pozisyondan en çok etkilenen kısımlardan biri de gövdenizdir. Gövdenizi otururkenolabildiğince dik tutmaya çalışıyorsanız ya da öne çok fazla eğiliyorsanız beliniz ve sırtınız iki şekildede ağrır. Bunu önlemek için vücut ölçülerinize uygun olarak aldığınız oyuncu koltuğunu masaya doğruyaklaştırın. Masa ile aranızdaki mesafe ne kadar azalırsa duruşunuz da o kadar düzelecektir. Ayrıcaağrı ya da uzun süre sonra acı da hissetmeyeceksiniz.Dik ya da daha küçük açılarda oturmak yerine 100 derece ile 110 derece arası bir açı ile oturun. Bu açıbilimsel olarak doğru oturma şeklinin açısıdır. Oturduğunuz açı 120 dereceden fazla olursa bu

durumda masaya uzanmak için zorlanacağınızdan yine ağrılarla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz.Doğru açıda oturup Xprime oyuncu koltuğunun gövde yastığını da kullandıktan sonra uzun süreotursanız bile bel ve sırt ağrınız olmayacaktır.

4. Kolçak Yüksekliği

Kollarınızın masaya ya da bilgisayara göre konumu önemlidir. Kollarınızı kolçakların üzerinekoyduğunuzda yere paralel olduğundan emin olun. Kolçak yüksekliğini masanın yüksekliğine göreayarlayın. Otururken dirseklerinizin ve bileklerinizin baskılanmadığından emin olun.

5. Ayakların Ve Bacakların Konumu

Otururken ayakların bacaklarınıza göre konumu önemlidir. Oyuncu koltuğu size kısa geliyorsayükseklik ayarından koltuğu biraz daha kaldırmayı deneyin. Bacaklarınız ve ayaklarınız serbestpozisyona gelene kadar yüksekliği ayarlayın. Yalnız ayakları ayarlamak için de diğer kurallarıatlamayın.Bacaklarınız diz hizanıza sıkışmıyorsa ve ayaklarınız da serbest ise ayak konumu olarak doğru oturmapozisyonundasınız.

  • Oyuncu Koltuğu Amortisör
  • Türkiye'nin En Konforlu Oyuncu Sandalyesi
  • Çocuklar İçin Oyuncu Koltuğu