Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Tüm Kredi Kartlarına Vade Farksız 3 Taksit!
Tüm Ürünler Ücretsiz Kargo
Oyuncu Koltuğu Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılmalı ?

Oyuncu Koltuğu Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılmalı ?

Oyuncu Koltuğu Nasıl Temizlenir?

Uzun süre kullanılan ve temizlenmesi gereken oturma elemanlarından biri de oyuncu koltuğudur. İş yerinde, evde ve çeşitli alanlarda her zaman kullanıldığı için de bakımını ve temizliğini yapmak gerekir. Oyuncu koltuğu temizliği ve bakımına ne kadar önem verirseniz oyuncu koltuğunuzu o kadar uzun süreli olarak kullanabilirsiniz.

Oyuncu koltuğu gündelik hayatta kullanılan koltuk ve halı gibi temizlenmez. Oyuncu koltuğunu temizlerken ekstra özen ve hassasiyet gerekir. Çünkü oyuncu koltuğu sadece oturma kısmından değil mekanik aksamdan da oluşur. Oyuncu koltuğunu temizlerken öncelikli olarak koltuk yüzey temizliği, sonrasında ise mekanik bakım ve temizliğinin yapılması gerekir.

Xprime gibi oyuncu koltuğu markalarında daha çok silinebilir kumaş türü tercih edilir. O yüzden de temizlenmesi ve bakımı oldukça rahattır. Deri ya da kumaş oyuncu koltuğunun temizliği basittir. Ancak temizleme ve bakım aşamaları birbirinden farklıdır. Çünkü deri malzemesi için ekstra bakım ürünleri de kullanmak gerekli iken kumaş oyuncu koltuğunda yüzeyin temizlenmesi yeterlidir. Peki, oyuncu koltuğu temizliği ne sıklıkta olmalıdır? Oyuncu koltuğunuzun bakımını en az ayda 1 kere yaparsanız hem oyuncu koltuğunuzun ömrü uzar hem de oturduğunuz yer daha hijyenik olur.

Kumaş Oyuncu Koltuğu Nasıl Temizlenir?

Kumaş oyuncu koltuğunu temizlemek deri oyuncu koltuğu temizliğine göre daha kolaydır. Bir kısmı kumaş diğer kısmı deri olan oyuncu koltuğunu iki şekilde temizlemek gerekecektir. Deri yüzeyler deri bakım ve temizleme talimatı ile kumaş yüzeyler de kumaş bakım talimatına uygun olarak temizlenir.

Kumaş oyuncu koltuğunu temizlemek için;

  •        Oyuncu koltuğunda kurumuş lekeler varsa ve alabiliyorsanız ilk olarak onları alın.
  •        Elektrikli süpürge ile oyuncu koltuğu üzerindeki kıl ve tüyleri çekin.
  •        Hafif nemli bir bez hazırlayın. Sadece hafif nemli bezin yeterli gelmeyeceğine inanıyorsanız o zaman da içeriği kimyasal olmayan bulaşık deterjanını çok az miktarda beze sürün ve bununla kumaş yüzeyini temizleyin.
  •        Daha sonra durulamak amacı ile tekrar hafif nemli bir bez yapın ve bu işlemi iki kez tekrarlayın.
  •        Kurumasını bekledikten sonra oyuncu koltuğunuzu temiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
  •        Oyuncu koltuğunuzun kumaş dışında deri kısımları da varsa bu bölgeye de deri oyuncu koltuğu nasıl temizlenir talimatındaki aşamaları uygulayın. 

Deri Oyuncu Koltuğu Nasıl Temizlenir?

Deri oyuncu koltuğu kullanımı ve temizlenmesi biraz daha özen isteyen bir konudur. Günlük olarak temizlemek için hafif nemli bez kullanmak yeterlidir. Çıkmayan lekeler varsa kesinlikle kimyasal içerikli ürünler kullanmamalısınız. Kimyasal içerikli ürünler, oyuncu koltuğu derisinde çatlamalara sebep olmakla kalmaz deri yüzeyinin de rengini değiştirir. Oturduğunuzda oyuncu koltuğuna bir şey döküldü ise ya da hijyenik olmadığını düşünüyorsanız bezi hafifçe nemlendirin ve koltuğu silin. Ancak bu temizlik yeterli gelemeyecek ise çok az miktarda ve kimyasal olmayan bulaşık deterjanını nemlendirdiğiniz beze sürün ve bu şekilde temizleyin. Daha sonra deterjanı yüzeyden arındırmak için de durulama bezi kullanabilirsiniz. Deri ve kumaş yüzeylere ağartıcı ya da kimyasal içerikli ürünler kullanmak oyuncu koltuğunuzun rengini ve kumaş kalitesini bozar. O yüzden de kimyasal içerikli ürünlerden uzak durulmalıdır.

Sadece bu işlemler deri oyuncu koltuğunu temizlemek için yeterli olmaz. Özellikle sırt ve oturma kısmında zaman içinde aşınma ve yıpranmalar gözlemlenir. Bunun için mutlaka deri bakım ürünleri kullanmanız gerekir. Deri kumaş da aynı cildiniz gibi bakıma ihtiyaç duyar. Temizledikten sonra deri kumaş yüzeyine uygulanacak krem ya da cila benzeri ürünler sayesinde deri yüzeyde çatlamalar olmayacak ve renk solması azalacaktır. Bu cilayı deri oyuncu koltuğuna uyguladığınız takdirde deri kumaşta dökülmeler de görülmeyecektir. Oyuncu koltuğunuzu uzun süre kullanmak istiyorsanız ayda 1 kere mutlaka deri bakım ürünü kullanmanız gerekir.

Oyuncu Koltuğu Mekanik Bakımı

Oyuncu koltuğu mekanik bakımı en az yüzey bakımı kadar önemlidir. Çünkü oyuncu koltuğunda hareket kabiliyetini sağlayan aksamlar ve amortisörler kullanıldıkça aşınır. Bu aşınmayı önlemek için mekanik bakımının yapılması şarttır.

Oyuncu koltuğunun ilk mekanik bakımını ürünü alırken yapmalısınız. Çünkü ürün fabrikadan çıktıktan sonra demonte olarak alıcıya ulaşır. Ayrıca amortisör ve diğer aksamların fabrikadan çıkarken yağlanıp kutuya konulması, bu yağın koltuk yüzeyine bulaşmasına sebep olur. Kumaşta kalıcı lekeler oluşmaması için ilk anda yağlama işlemi yapılmaz. O yüzden de ürünün yağ bakımı yapılmadan alıcıya kargolaması yapılır. Ürünü aldıktan sonra uygun bir mekanik yağ ile amortisörlerin ve hareket kabiliyetini sağlayan aksamların yağlanması gerekir. Nasıl bir mekanik bakım yağı kullanacağınızı bilmiyorsanız Xprime oyuncu koltuğu için WD40 Sprey bakım yağını kullanabilirsiniz. Uygulaması kolay olmakla birlikte oyuncu koltuğunuzun da ömrünü uzatacaktır. Ayda 1 kere olmak üzere de düzenli bir şekilde bu kısımları yağlamanız önemlidir. Böylece oyuncu koltuğunuz uzun süre ilk günkü özelliğini koruyacaktır ve dayanıklılığı artacaktır.

OYUNCU KOLTUĞU BAKIM TALİMATLARI

Günümüzde artık Evlerde, Ofislerde, Çalışma Alanlarında, Oyun Alanlarında ve Oyun Salonlarında en sık kullanılan Oyuncu Koltuğu Modelleri hakkında en çok ihtiyaç duyulan Bakım Talimatlarını detaylı olarak sizler için derledik.

Her ürün bir bakım gerektirir lakin Oyuncu Koltuğu hayatımızda kullandığımız ve en uzun süreleri üzerinde geçirdiğimiz koltuklar arasında 1. Sıradadır. Bu sebepten dolayı Oyuncu Koltuğu ürünlerinin de bir bakıma ihtiyacı vardır.

1.DERİ BAKIM TALİMATI

Ürünlerimiz eğer deri malzeme yapısını destekliyor ise özel bir bakım talimatı gerekmektedir. Aynı Bakımı Arabalarda kullanılan deriler ve çantalar içinde gereklidir. Xprime Oyuncu Koltuğu modellerimizde kullanılan deri Yüksek PU Değerine sahip olup piyasada yer alan en kaliteli deri malzeme kalitesine sahiptir. Bu deriler Suni Deri olarak geçmektedir lakin vücudumuzdaki derilerden pek bir farkı yoktur. Yani ellerimizi eldiven kullanmadan Kimyasal bir temizlik maddesi içerisine temas ettirmemiz halinde elimizde ciddi çatlamalar meydana gelir. Aynı Şekilde Oyuncu Koltuklarınızı temizlerken kesinlikle kimyasal Temizlik Maddesi ile silmemeniz gerekmektedir.

Oyuncu Koltuklarınız için bizim kesinlikle önerdiğimiz Araçlarda Kullanılan Deri Bakım Kitleri yer almaktadır. Yapı marketlerde hatta bazı gross marketlerde bile bulabileceğiniz türden bakım setleridir. Genel de Oto Bakım Ürünlerinin bulunduğu reyondan tedarik edebilirsiniz. Bu Deri Bakım Kitleri Ellerimizi nemlendirmek için kullandığımız kremler gibi Oyuncu Koltuğumuzun derisini besler ve Çatlamasını, Dökülmesini önler. Derinizin ömrünü uzatır. Bizim önerimiz Ayda 1 Kere Oyuncu Koltuğunuzun Bakım ve temizliğini sadece bu kit ile yapmanızdır. Evlerinize gelen temizlikçiler bunları bilmez ve masanızı silmiş olduğu kimyasal bez ile koltuğunuzu da silebilir. Kimyasal Madde ile temas etmesi halinde hemen arkasından deri bakım kiti ile bakımını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aksi halde Koltuğunuzun derisinin ömrünü ciddi anlamda azaltmış olacaksınız. Bizim önerimiz evlerinize gelen yardımcılara evin temizlik talimatını vermeniz ve koltuğunuzu ve bunun gibi hassas bakım gerektiren malzemelerin bakımı kendisinin veya hiçbir şekilde temizliğini yapmaması ve bakım ve temizliğini size bırakması yönündedir.

2.MEKANİK BAKIM TALİMATI

Oyuncu Koltuğu Modelleri çok komplike ürünlerdir. Yani size sağladığı yüksek hareket kabiliyeti yanı sıra mekanik aksamı çok fazla olan ürünlerdir. Oyuncu Koltuğu Modellerinin alt alanların da yer alan mekanizma içerisinde Dikey döşenmiş Alüminyum Plakalar yer alır. Bu alan 2 Ayda bir yağlanması önerilmektedir. Bazen Fabrikadan çıkışında yağı eksik olabilir ve gıcırdama sesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum için de hemen yağlama işlemi yapılması gerekmektedir. Fabrika çıkışında yağlama işlemini bizim yapmamız halinde ürünlerin kargo ile taşınmasında yağın akması ve Oturma, Sırt alan derilerine bulaşması söz konusu olabiliyor ve bu durumda Mekanik Yağ deri üzerinde kalıcı leke bırakabiliyor. Bu sebepten dolayı fabrikadan çıkışında yağlama işlemi yapılmamaktadır. Yağlama ve Bakımı çok kolaydır. Bizim önerimiz WD40 Sprey yağlayıcı Modellerini tercih etmeniz yönündedir. Hem Kalite hem de kullanım kolaylığı ile yağlama işlemini kolaylıkla yapmanıza imkan sağlamaktadır. 180° Geriye Yatma özelliğine sahip Oyuncu Koltuğu modellerinde Yan mekanizma alanı da 4 Ayda 1 Kere Yağlanması gerekmektedir.

Mekanizma Alanına erişmek için yan kol kapaklarının bulunduğu alanda tıpalar vardır. Bu Tıpaları Falçata, Bıçak veya kesici bir alet yardımı ile çıkarabilirsiniz. Bı tıpaları çıkardığınızda karşınıza Yıldız veya Alyan vidalar çıkacaktır. Alyan olması halinde ürün ile tarafınıza gelen alyan parçayı kullanabilirsiniz. Bu alandaki vidaları da çıkardığınızda Sağ tarafınızda Yaylı bir sistem göreceksiniz. Bu alanı yağlamanız gerekmektedir. Sol Tarafta ise herhangi bir yay yer almamasından dolayı ses yapacak tek alanı eklem bölgesi olup ses duymanız halinde açabilirsiniz. Genelde bu alan ses yapmamaktadır.

Yukarıda belirtildiği şekilde bakım talimatlarının yapılması halinde hiçbir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaksınızdır. Bu bakımları yapmadığınız takdirde yaşanacak sorunlar garanti kapsamına dahil değildir.

En Çok yapılan hatalardan bir tanesi bir ürünü satın aldığınızda 2 Yıl her şeyine garantisi olduğu algısıdır.

Bu algının kesinlikle kasıtlı olarak düşüldüğünün farkındayız. Sonuçta böyle bir garanti kapsamı dünyanın hiçbir bölgesinde hiçbir kategorideki ürün skalasında yer almamaktadır. Mekanik ve fabrikasyon arızalar garanti kapsamında değerlendirilmekte olup Kullanıma bağlı oluşan sıkıntılar ve Kırılma, Çatlamalar garanti kapsamı dışındadır. Bu durum iade ve Garanti Sayfasında belirtilmiştir.