WP Destek Hattı

Blog kategorileri

En son yorumlar

Masajlı Oyuncu Koltuğu Modelleri 2022

Masajlı Oyuncu Koltuğu Modelleri 2022

Masajlı Oyuncu Koltuğu Nedir?

Oyuncu koltuğunun çok farklı özellikleri olmalıdır. Bunlardan en önemlisi de oturduğunuzda masaj duygusunu hissedebilmenizdir. Bir oyuncu koltuğu ne kadar işlevsel olursa olsun oturduğunuzda rahatlık hissini yaşamıyorsanız amacını gerçekleştirmiş olmaz. Kullanılan sandalye ve koltuktan daha rahat değil ise oyuncu koltuğu satın almaya gerek yoktur. Satın aldığınız oyuncu koltuğu konforlu olmalıdır. Nasıl bir oyuncu koltuğu alacağınıza karar veremediyseniz masaj özelliği olan oyuncu koltuğu satın alabilirsiniz.

Peki, masajlı oyuncu özellikleri neler olmalıdır?

  1.      Masajlı oyuncu koltuğunda en önemli ayrıntı sünger yapısıdır. Sünger yapısında yüksek yoğunluk tercih edilmeli ve dökme sünger kullanılmalıdır. Bütün ve kalıp halinde kullanılan sünger birlikte hareket edeceği ve esneme yapmayacağı için masaj özelliği bulunmaz. Ancak dökme sünger kullanılır ise oturduğunuzda ağırlıkla birlikte basınca maruz kalmayan kısımlar vücut şeklinizi alır. Bu da masaj özelliğinin uzun süre kalıcı olması anlamına gelir. Aksi durumda sünger yüzeyinde çökme, aşınma ve deforme yapar. Bu da zaman içinde oyuncu koltuğunda şekil ve konfor bozukluğuna yol açar.
  2.      Kullanılan sünger kalitesi 60+ DNS ya da 65+ DNS civarında olmalıdır. Sünger kalitesini ve yoğunluğunu belirten bu değerlerde üretilen ürün masajlı oyuncu koltuğu özelliklerine sahiptir.
  3.      Masaj özelliğinin kalıcı olması için sünger ve dış kumaş yüzeyi arasında astar bulunmalıdır. Sünger ve kumaş arasında bulunan astar kumaşı gergin yapar. Bu da hem süngerin hem de kumaşın oyuncu koltuğu yüzeyine doğru şekilde oturmasını sağlar. Astar oyuncu koltuğu kumaşı ile sünger arasında bariyer oluşturduğu için de aşırı terletmenin önüne geçer.
  4.      Masajlı oyuncu koltuğunda ortopedik yastıklar da kullanılır. Masaj yapılmasını istediğiniz yere doğru yastıkları hareket ettirdiğiniz zaman süngerin ortopedik yapısı vücudunuz ile temas eder. Biraz geri ve ileri hareket ettiğiniz zaman yastık masaj yapıyor hissi verir. Çalışırken ya da dinlenirken konfor sağlayan bu özellik ile günü dinlenmiş şekilde geçirmeye devam edersiniz.
  5.      Mekanik olarak masajlı oyuncu koltuğu tercih edenlerdenseniz bunun için ayrıca ve büyük bütçe ayırmanız gerekebilir. 
  6.      Masajlı oyuncu koltuğu üretilirken kişinin vücuduna değen ve değebilme ihtimali olan her yerde yüksek yoğunluklu dökme sünger kullanılmalıdır. Aksi durumda sadece bölgesel olarak masaj etkisini hissedersiniz.
  7.      Dinlenirken ya da molalarda oyuncu koltuğunun yatış pozisyonunda evinizdeki yatağınızda yatıyor hissi sağlaması gerekir. Birçok oyuncu koltuğu markası oyuncu koltuğunun yatış pozisyonuna getirilmesini önemsemez. Ancak bu önemli bir özelliktir. Masajlı oyuncu koltuğu modellerinde koltuğun belirli dereceye kadar yatması gerekir. Ara verdiğiniz zaman kolayca dinlenirsiniz ve koltuk ağrınızı alır. Bu da çalışmaya ve yorgunluğa bağlı ağrıların ortadan kaybolmasını sağlar.

Sayılan tüm bu özellikler masajlı oyuncu koltuğu serilerinin olmazsa olmazıdır. Bu niteliklerden birinin eksik olması oyuncu koltuğunun konforunu ve kalitesini olumsuz olarak etkiler.  Belirtilen özelliklerin hepsini bir arada bulunduran bir oyuncu koltuğu satın aldığınız takdirde kaliteli malzemelerden de üretim yapılıyorsa yıllarca kullanabilirsiniz. Aksi durumda aldığınız ürün verdiğiniz paraya değmeyebilir.    

Masajlı Oyuncu Koltuğu Avantajları Nelerdir?

Doğru masajlı oyuncu koltuğu modeli bulursanız en büyük avantajlarından biri sağlığınız olur. Sağlığınıza önem veren ve koruyan masajlı oyuncu koltuğu satın aldığınız takdirde çalışırken bile dinlenme fırsatınız bulunur. İş yerinde ya da ofiste çalıştığınızın bile farkına varmayacağınız masaj özellikli oyuncu koltuğu ile gün sonunda evinize dinlenmiş bir şekilde dönebilirsiniz.

Çalışırken dinlenme fırsatı bulduğunuz için boş zamanlarınızda çalışmak yerine sevdikleriniz ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Anı biriktirmeniz için masajlı oyuncu koltuğu kullanmak idealdir.

Evde veya ofiste, günümüzün uzun bir zamanını bilgisayar karşısında koltuklarda geçiriyoruz. İşimiz, vazgeçemediğimiz sosyal medya, bilgisayar oyunları derken bir bakıyoruz ki saatlerdir oturuyoruz. Bu kadar süre hareketsiz kalmak sağlığımız açısından çok da  uygun değilken bir de üstüne rahatsız bir bilgisayar koltuğunda oturuyorsak vücudumuz  alarm vermeye başlayacaktır. Tutulan boyunlar, ağrıyan beller, şişen ayak bilekleri gibi sorunları göz ardı etmek ilerleyen zamanlarda sağlığımız için büyük sıkıntı oluşturacaktır.  Küçük hususlara dikkate ederek bu sorunları yaşamamak veya minimuma indirmek mümkün aslında.

Ortopedik ofis koltuğu veya rahat çalışma sandalyesi kullanıyor olsanız bile kesintisiz 30 dakikadan fazla oturur vaziyette kalmayın. Kan dolaşımını sağlamak için ayağa kalkmayı ve 5 dakika yürümeyi unutmayın. Yine sık aralıklarla başınız ve boynunuzu hareket ettirin, kalça kaslarınız esnetecek hareketler yapın.

Boyun Desteği:

Başınızı koltuğun baş bölümünden farklı bir açıda tutmanız gerekebilir. Bunu yaparken boynunuzu zorlamamak için boyun desteği kullanmalısınız.

Oturma Açısı:

Otururken omurganızın doğal duruşunu bozmamaya dikkat etmelisiniz. Dik veya daha küçük açılarda uzun süre oturmak omurganızın doğal şeklini zorlar ve bel ağrısına neden olur. 120° ve daha geniş açılarda oturduğunuzda ise ileriye bakmak için boynunuzu sürekli eğik tutmanız gerekir. Sağlığınız için doğru açı 100° - 110° arasındadır. Rahat ofis sandalyesi nasıl olmalı sorusunun en önemli cevaplarından biri oturma açılarıdır, lütfen dikkat edin.

Gövde Desteği:

Omuz Desteği: Otururken sırtınızı rahatlatmak için gövdenizi döndürüyor olabilirsiniz. Gövdenizi kavrayan bir koltuk kullanmanız bunu engeller

Bel Desteği: Otururken omurganızın doğal kıvrımını korumalısınız. Gerekirse beliniz için destek kullanabilirsiniz.

Bütçeniz için ofis koltuk fiyatları önemlidir fakat unutmayın sağlığınız daha da önemlidir. Bozulan vücut sağlığınız için yüksek harcamalar yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Kolçak Yüksekliği:

Kollarınızı kolçaklara yerleştirirken yere paralel olmalarına dikkat edin. Gerekirse kolçaklarınızın yüksekliğini değiştirin.

Bilek, masanın kenarıyla uzun süre baskılanmamalıdır.

Oturma Yüksekliği:

Ayaklarınızın yere ulaşacağı bir yükseklikte oturmalısınız. Bacaklarınız diz hizasına sıkışmamalı. Eğer doğru yükseklikte oturuyorsanız koltuğunuzu size uyum sağlayacak şekilde ayarlayın. Adore sandalye kategorilerinde ölçüler belirtilmektedir.

Hareketli Ayaklar:

Masaya uzaklığınız vücudunuzun duruşunu etkiler. Koltuğunuzu masanıza doğru mesafede olacak şekilde konumlandırın.

Ayakların Konumu:

Ayakların ayakta dururken sahip olduğu doğal duruşunu otururken de korumanız önemlidir. Ayak bilekleri sürekli baskı altında kalmamalı.

Vücut sağlığınız için ergonomi ve konforu bir arada sunan Ofisel oyuncu koltuğu modelleri, Ofisel.com’da 7/24 hizmetinizde

Yayınlanan 2022-04-13 Tarafından Mehmet Ayvaz Ofis Sandalyesi Modelleri, Oyuncu Koltuğu 0 7444

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu